Η διαδικτυακή πύλη για την υγεία.

Χωρίς Αναισθητικό. Όλα για την υγεία σ'ένα κλικ !!!

Στόχος μας :

Η σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας.

Γιατί εμείς

Χωρίς Αναισθητικό προβάλλουμε όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο της Υγείας.

Είμαστε εδώ

για να σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλα όσα σας ενδιαφέρουν

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Με ... μπαλώματα λειτουργούν τα νοσοκομεία



Δανεικοί γιατροί, κλινικές που λειτουργούν σαν τον ... δακτύλιο (όταν έχουν γιατρό λειτουργούν, όταν δεν έχουν κατεβάζουν ρολά) και σημαντικές ελλείψεις σε εργαζόμενους, ιατρικό προσωπικό αλλά και υγειονομικό υλικό.
Αυτό είναι το σκηνικό που αποτυπώνει την κατάσταση του ΕΣΥ στο Λασίθι. Όχι σε ένα, όχι σε δύο, αλλά και στα τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του ανατολικότερου νομού της Κρήτης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας ... συνοδεύεται με την κατάρρευση της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ξεσπώντας οργή σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία που είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Την Τετάρτη βγήκαν στους δρόμους φορείς και κάτοικοι της Σητείας, ακολούθησαν χθες οι πολίτες του Αγίου Νικολάου και αύριο, τον ... χορό των κινητοποιήσεων για τις ανύπαρκτες παροχές φροντίδας στο Λασίθι, κλείνουν κάτοικοι της Ιεράπετρας. Ο ξεσηκωμός της κοινωνίας έχει έναν κοινό παρανομαστή. Τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα στελέχωσης των νοσοκομείων καλύπτεται το τελευταίο διάστημα με ... μπαλώματα. Λείπει καρδιολόγος από τη Σητεία;

Το κενό καλύπτεται από τον Άγιο Νικόλαο, με αποτέλεσμα όμως το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου να κλείνει την αντίστοιχη κλινική του, επειδή έχει έλλειψη σε καρδιολόγο! Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει προκαλέσει οργή στην τοπική κοινωνία που όταν αρρωστήσει ελπίζει ο αρμόδιος γιατρός να βρίσκεται στη θέση του και να μην τον έχουν μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο, οπότε θα πρέπει να ... ταξιδέψουν, στην κυριολεξία λόγω του οδικού δικτύου για τις πρώτες βοήθειες.

Απόβαση

Κάτοικοι της Σητείας ετοιμάζουν απόβαση στο Ηράκλειο εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή τους στα σχέδια υποβάθμισης του νοσοκομείου τους. Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο με τη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων της περιοχής είναι επιβεβλημένη η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Έτσι την Δευτέρα 26/11 οι Σητειακοί πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στην ΔΥΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης. Ο δήμος Σητείας θα ενοικιάσει λεωφορεία για τη μεταφορά των διαμαρτυρόμενων.




Στην υγειά σας!!!

Πηγή: prismanews.gr