Η διαδικτυακή πύλη για την υγεία.

Χωρίς Αναισθητικό. Όλα για την υγεία σ'ένα κλικ !!!

Στόχος μας :

Η σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας.

Γιατί εμείς

Χωρίς Αναισθητικό προβάλλουμε όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο της Υγείας.

Είμαστε εδώ

για να σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλα όσα σας ενδιαφέρουν

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αποτέλεσμα έρευνας: Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο χαζοί



Αν σκεφτείς λίγο τα «θαύματα» της τεχνολογίας που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, θα πεισθείς ότι έχεις γίνει πιο έξυπνος. Νομίζεις…

Κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, DNA τεστ που γίνονται στο σπίτι. Νομίζεις ότι όλα αυτά σε κάνουν πιο έξυπνο; Αν πιστέψουμε όσα βρήκε επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford, μάλλον όχι.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Τrends in Genetics” με επικεφαλής τον Gerald Crabtree, ισχυρίζεται ότι η εξέλιξη μας κάνει στην πραγματικότητα πιο χαζούς και ότι η ευφυία του ανθρώπινου είδους κορυφώθηκε λίγο πριν οι κυνηγοί πρόγονοί μας εγκαταλείψουν την Αφρική αναζητώντας άλλες πατρίδες.

“Η ζωή εκείνη την εποχή ήταν πραγματικά δύσκολη και τα γονίδια των προϊστορικών προγόνων είχαν συνεχώς την πίεση να αναπαραχθούν πιο επιλεκτικά, ώστε να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Αυτό, για το ανθρώπινο είδος σήμαινε να γίνουν εξυπνότεροι”, εξηγεί ο Crabtree, καθηγητής αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Stanford.

Η εξέλιξη των ανθρώπων σημειώθηκε σε ποσοστό άνω του 99% όταν εκείνοι ζούσαν σε κοινότητες που συντηρούνταν από το κυνήγι, που σημαίνει ότι έπρεπε να είναι εύστροφοι για να επιβιώσουν.

Όταν άρχισαν όμως να ζουν σε πυκνοκατοικημένες αγροτικές εκτάσεις, η πίεση για εξέλιξη μειώθηκε και από τότε υπάρχει αργή και πτωτική τάση στις νοητικές ικανότητές τους, η οποία, αντίθετα με ό,τι θα πίστευες, στην τεχνολογική εποχή έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόπο και σκέψη.

Όπως λένε εξάλλου οι ειδικοί, η ανθρώπινη ευφυΐα καθορίζεται από περίπου 2.000 με 5.000 γονίδια, ιδιαίτερα επιρρεπή σε επιβλαβείς αλλαγές και μεταλλάξεις.

Πολλοί ωστόσο είναι οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη τα αποτελέσματα της έρευνας. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι με την πάροδο των χρόνων η ευφυΐα όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντιθέτως αυξήθηκε.
Στην υγειά σας!!!

Πηγή: cosmo.gr