Η διαδικτυακή πύλη για την υγεία.

Χωρίς Αναισθητικό. Όλα για την υγεία σ'ένα κλικ !!!

Στόχος μας :

Η σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας.

Γιατί εμείς

Χωρίς Αναισθητικό προβάλλουμε όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο της Υγείας.

Είμαστε εδώ

για να σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλα όσα σας ενδιαφέρουν

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι μαύροι κύκλοι και από τι προκαλούνται



Μπορεί οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια να μην αποτελούν σοβαρό παθολογικό πρόβλημα, ωστόσο όλοι οι άνθρωποι που τους παρουσιάζουν επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτούς όσο το δυνατόν πιο σύντομα κυρίως για αισθητικούς λόγους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ότι εμφανίζεται κατά καιρούς σε όλους τους ανθρώπους.
Εάν θέλουμε να εξετάσουμε τους λόγους εμφάνισης των μαύρων κύκλων δε θα ήταν εύκολο να προβούμε σε κάποια κατηγοριοποίηση των αιτιών. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνδέονται με επιβαρυντικές για τον οργανισμό καθημερινές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή και η κούραση. Ωστόσο, οι λόγοι δημιουργίας μαύρων κύκλων δεν περιορίζονται στους παραπάνω.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συχνότερη αιτία είναι η ρινική συμφόρηση, που με τη σειρά της προκαλείται από αλλεργίες, κρυολογήματα ή άλλες μορφές ρινίτιδας. Με λίγα λόγια, οι σακούλες δημιουργούνται λόγω της διαπλάτυνσης του δέρματος στην περιοχή των ματιών που σαν αποτέλεσμα έχει το σκούρο χρώμα των φλεβών.
Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους είναι η κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς τα υγρά που μαζεύονται στα κάτω βλέφαρα προκαλούν οίδημα. Θα πρέπει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι η κατακράτηση υγρών είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε πολλές ασθένειες όπως είναι οι καρδιοπάθειες, παθήσεις του θυρεοειδούς, νεφρικές ή ηπατικές νόσοι.
Και η γήρανση όμως μπορεί να θεωρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις υπεύθυνη για τις σακούλες. Η εξήγηση είναι απλή. Όσο περνούν τα χρόνια, η περιοχή γύρω από τα μάτια γίνεται πιο ευαίσθητη γιατί το δέρμα γίνεται πιο λεπτό. Σαν αποτέλεσμα, τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται περισσότερο διακριτά. Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η κληρονομικότητα παίζει και αυτή το ρόλο της στην εμφάνιση του προβλήματος.
Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι φυσικά πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το πρόβλημα. Οι ειδικοί συνιστούν καλό ύπνο, ξεκούραση, αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, περιορισμό τροφών που περιέχουν πολύ αλάτι και κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, για τη φροντίδα της περιοχής προτείνεται η χρήση προϊόντων που περιέχουν βιταμίνες C ή K και κινετίνη. Τέλος, προτείνεται η χρήση αντηλιακής κρέμας προστασίας με στόχο την πρόληψη της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Στην υγειά σας!!!